Accountancy & tax
We houden je op de hoogte

Actualiteit

Het V&M-team volgt elk jaar gedurende minstens veertig uur externe opleidingen om helemaal bij te blijven, en ook voor interne trainingen maken we meer dan regelmatig tijd. Als klant bij ons mag je dus op je twee oren slapen: onze experten weten waarover ze praten en beschikken op elk moment over de nodige kennis om jouw belangen te behartigen. We delen relevante informatie natuurlijk meteen met jou, onder meer tijdens tussentijdse contactmomenten en halfjaarlijkse meetings, maar ook hier kun je je licht opsteken over wetswijzigingen, nieuwe maatregelen en andere actuele info die voor jou als ondernemer interessant is. Veel leesplezier!

Actualiteit

Verlenging tijdelijke werkloosheid,
terugbetaling onkosten

Door de aanhoudende coronacrisis zijn er wijzigingen in de onkostenvergoedingen en een verlenging van de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid.

HR Newsflash

Het nieuwe jaar heeft een aantal nieuwigheden teweeggebracht in de HR-wereld: het tijdelijk karakter van de fiscaalvoordelige overuren, indexatie van inkomsten maar als kers op de taart een nieuwe aanwervingspremie voor ingeschreven werkzoekenden die woonachtig zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Taks op effectenrekeningen

Meer info over de taks op effectenrekeningen vind je hier

Nieuwigheden HR & payroll 2021

Wat zijn allle nieuwigheden in 2021 voor HR & Payroll? We geven je hier een kort overzicht.

Compensatiepremie

De Regering besliste om voor ondernemingen die verplicht moesten sluiten als gevolg van de ministeriële besluiten van 28 oktober en 1 november 2020, een compensatiepremie te voorzien.  

Tijdelijke werkloosheid

Hoe zit het met tijdelijke werkloosheid in deze 2e lockdown? Wij leggen het graag even uit!

Steunmaatregelen

Door de opgelegde verstrengingen kondigde de overheid een aantal nieuwe steunmaatregelen aan voor zelfstandigen. Welke maatregelen dit zijn, lees je hier. 

Thuiswerkvergoeding

De werkgever kon in het kader van de coronacrisis tijdelijk een thuiswerkvergoeding toekennen aan haar werknemers. 

25% investeringsaftrek

Veel ondernemers investeerden om hun activiteiten coronaproof te maken of een webshop te ontwikkelen.