Accountancy & tax
We houden je op de hoogte

Actualiteit

Het V&M-team volgt elk jaar gedurende minstens veertig uur externe opleidingen om helemaal bij te blijven, en ook voor interne trainingen maken we meer dan regelmatig tijd. Als klant bij ons mag je dus op je twee oren slapen: onze experten weten waarover ze praten en beschikken op elk moment over de nodige kennis om jouw belangen te behartigen. We delen relevante informatie natuurlijk meteen met jou, onder meer tijdens tussentijdse contactmomenten en halfjaarlijkse meetings, maar ook hier kun je je licht opsteken over wetswijzigingen, nieuwe maatregelen en andere actuele info die voor jou als ondernemer interessant is. Veel leesplezier!

Actualiteit

Coronapremie, ecocheques

Naar aanleiding van een voorgaand artikel is er nu een vervolg van de definitieve nieuwe bestedingslijst voor ecocheques. Ook werd er een nieuwe coronapremie in de vorm van consumptiecheques in het leven geroepen als ook de verlenging van de verhoogde kantoorvergoeding en opnieuw een landingsbaan vanaf 55 jaar mét uitkering.

Uitbreiding rouwverlof

Vanaf 25 juli 2021 is er een uitbreiding van rouwverlof van 3 naar 10 dagen bij het overlijden van de echtgenoot/samenwonende partner of van zijn/haar kind.

‘Relance’-doelgroepvermindering

Zoals jaarlijks voorzien is er een verhoging van de kilometervergoeding en tijdelijk nog steeds een verhoging van een kantoorvergoeding.
Niet onbelangrijk is de nieuwe doelgroepvermindering ‘relance’ voor werkgevers die aan de voorwaarden voldoen.

BTW bij verkopen op afstand

Vanaf 01 juli 2021 zal de regelgeving betreffende de BTW bij verkopen op afstand (e-commerce) grondig gewijzigd worden.

Compensatieregeling vakantiegeld
& bijdragevermindering

Hoogstwaarschijnlijk is de laatste telewerkaangifte in zicht. De vereenvoudigde procedure voor tijdelijke werkloosheid corona werd verlengd. 
Bepaalde werkgevers krijgen een compensatiepremie voor het vakantiegeld. Voor een aantal sectoren is er bijdragevermindering mits er aan de voorwaarden voldaan wordt.

Hervorming autofiscaliteit

De autofiscaliteit staat op het punt om wederom een transformatie te ondergaan.
Wat staat er ons allemaal te wachten?

Vaccinatieverlof
telewerkaangifte

Corona blijft ons in zijn machtsgreep houden: naast het vaccinatieverlof zijn werkgevers ook verplicht om over te gaan tot registratie van verplicht telewerk maar is er ook een éénmalige premie voorzien voor langdurig werklozen.

Verlenging tijdelijke werkloosheid,
terugbetaling onkosten

Door de aanhoudende coronacrisis zijn er wijzigingen in de onkostenvergoedingen en een verlenging van de vereenvoudigde procedure tijdelijke werkloosheid.

HR Newsflash

Het nieuwe jaar heeft een aantal nieuwigheden teweeggebracht in de HR-wereld: het tijdelijk karakter van de fiscaalvoordelige overuren, indexatie van inkomsten maar als kers op de taart een nieuwe aanwervingspremie voor ingeschreven werkzoekenden die woonachtig zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

Taks op effectenrekeningen

Meer info over de taks op effectenrekeningen vind je hier

Nieuwigheden HR & payroll 2021

Wat zijn allle nieuwigheden in 2021 voor HR & Payroll? We geven je hier een kort overzicht.

Compensatiepremie

De Regering besliste om voor ondernemingen die verplicht moesten sluiten als gevolg van de ministeriële besluiten van 28 oktober en 1 november 2020, een compensatiepremie te voorzien.  

Tijdelijke werkloosheid

Hoe zit het met tijdelijke werkloosheid in deze 2e lockdown? Wij leggen het graag even uit!

Steunmaatregelen

Door de opgelegde verstrengingen kondigde de overheid een aantal nieuwe steunmaatregelen aan voor zelfstandigen. Welke maatregelen dit zijn, lees je hier. 

Thuiswerkvergoeding

De werkgever kon in het kader van de coronacrisis tijdelijk een thuiswerkvergoeding toekennen aan haar werknemers. 

25% investeringsaftrek

Veel ondernemers investeerden om hun activiteiten coronaproof te maken of een webshop te ontwikkelen.